Monday, 1 October 2012

HOT NEWS !!! SATU LAGI JANJI ANWAR IBRAHIM UNTUK PANCING RAKYAT AKAN BERLEGAR MINGGU DEPAN !!!

Bajet cadangan Pakatan Rakyat (PR) minggu hadapan akan mengetengahkan perumahan mampu milik,subjek sensitif bagi penduduk kota dan kesatuan sekerja telah meminta Barisan Nasional (BN) untuk bertindak terhadap harga rumah yang semakin meningkat lebih cepat daripada peningkatan tahap pendapatan.

PKR sebelum ini berjanji untuk memotong harga kenderaan,menawarkan pendidikan tinggi percuma dan bergerak pada harga perumahan dilihat sebagai pemanis untuk memenangi lebih banyak sokongan bagi menguasai Putrajaya dalam pilihan raya umum seterusnya yang perlu diadakan menjelang pertengahan 2013.Pengarah strategi PKR,Rafizi Ramli berkata cadangan bajet PR akan diumumkan pada 24 September oleh ketua pembangkang,Anwar Ibrahim dan akan menangani dua isu yang menyebabkan harga perumahan meningkat.

 Rafizi berkata terdapat juga keperluan untuk mengawal selia pemaju yang memberi rebat dan diskaun selepas menetapkan harga.Beliau berkata terdapat banyak “barangan seluk cekal” memerlukan kajian dan menambah cara BN menagani krisis tidak terperinci dan cukup menyeluruh untuk membendung spekulasi. “Kerajaan juga telah melepaskan peranan menyediakan perumahan kepada kontraktor swasta,jadi sekarang kita dalam PR perlu melihat cara berbeza untuk mengimbangi bekalan untuk perumahan yang mampu dimiliki,” kata Rafizi,sambil menambah bahawa tidak ada sebab bagi kontraktor untuk membina rumah mampu milik.

Beliau berkata cadangan dalam bajet PR disokong oleh harga latar belakang dan tidak akan termasuk dasar-dasar terdahulu yang dijanjikan oleh pakatan pembangkang itu. “Tangungjawab adalah kepada kami bagi membuktikan bahawa rancangan adalah berdaya maju, seperti yang telah dilakukan dengan dasar kenderaan dan juga dengan dasar PTPTN, angka dan aliran tunai yang kita berikan akan seimbang,” kata Rafizi.Beliau juga membayangkan bahawa pelan perumahan yang mampu dimiliki oleh PR akan menggabungkan pembaharuan yang dilakukan di Pulau Pinang,kerajaan diketuai oleh setiausaha agung DAP,Lim Guan Eng,seorang lagi akauntan terlatih.

 BOLEH PERCAYA KE SEMUA NI ??? MANA JANJI YANG LEPAS ??? DAH TUNAI KER BELUM ??? DAH MASUK 4 TAHUN NI KERAJAAN PAKATAN HARAM PEGANG 4 NEGERI !!! JANJI MACAM-MACAM TAPI APA CERITA ??? RENUNG-RENUNGKAN

-From Bekas Ativis Pembangkang 1998-2008.
(http://penembaktepat1.blogspot.com/).

No comments: